Anita Hazenberg-Folkersma

Over mij

Mijn naam is Anita Hazenberg-Folkersma. Ik ben zelfstandig projectleider en beleidsadviseur voor gemeenten en andere (lokale) overheden. Na vele jaren vergelijkbare werkzaamheden te hebben gedaan voor diverse detacheringsbueau’s ben ik ruim 20 jaar geleden voor mijzelf begonnen als freelancer. Een keuze waar ik nog nooit een dag spijt van heb gehad. Ik hou van de afwisseling in mijn werk en van nieuwe dingen leren. En die eigenschappen passen prima bij mijn werk, want iedere opdracht is anders. Ieder project geeft mij daardoor weer nieuwe energie.

Dat mijn opdrachten zeer uiteenlopend zijn komt mede door mijn brede achtergrond met HEAO Bedrijfseconomie, HEAO Bedrijfskundige Informatica, HTS Civiele Techniek en diverse cursussen. Hierdoor ben ik inzetbaar in een breed scala aan projecten binnen verschillende vakgebieden. Voor mijn klanten heeft mijn achtergrond meerwaarde binnen multidisciplinaire projecten waarbinnen ik mijn verschillende opleidingen kan combineren.

Opleidingen

2017-heden

Bachelor Bedrijfskunde, specialisatie Natuur en Milieu

1997-2003

HTS Civiele Techniek

1994-1997

HEAO Bedrijfskundige Informatica

1990-1994

HEAO Bedrijfskunde

Wat anderen over mij zeggen

Analytisch en probleemoplossend vermogen

She has a well-developed mind, especially the analytical talent and her abstraction skills are strongly developed. She easily gains insight into problems, knows how to seperate main from side issues and is inventive in searsing for solutions to problems.”

Berenschot, rapportage assessmentonderzoek

She showed a strong analytical talent and came with interesting proposals for improvement. Anita has an open mind for complex issues.

Stagebegeleider, aanbeveling op LinkedIn

Cliënte maakt zich gemakkelijk nieuwe informatie eigen en is ook goed in staat om problemen op te lossen, zowel van theoretische als van praktische aard. Cliënte analyseert gemakkelijk en weet goed om te gaan met de koppeling tussen theorie en praktijk.

BOP Bedrijfspsychologie, rapportage assessmentonderzoek

Schriftelijke adviesvaardigheden

Anita heeft een bijzondere, bijna unieke, combinatie: het vermogen om technische vraagstukken te vertalen in concrete beleidsplannen. Vanuit een technische achtergrond weet zij e.e.a. op zodanige wijze te verwoorden dat bestuurders het begrijpen en dat is een kwaliteit op zich.

Collega, aanbeveling op LinkedIn

Het verbaal-analytisch inzicht is hoog in vergelijking met academisch opgeleiden. Dit betekent dat het haar geen moeite kost te redenen met woorden en begrippen en dat ze uitstekend hoofd- en bijzaken van elkaar weet te onderscheiden.

MDP, rapportage assessmentonderzoek

Stressbestendigheid

Ze is zeer stressbestendig en heeft het niet snel te druk. Gezien haar intelligentie, haar brede interesse en de behoefte aan afwisseling in haar werk, zal men haar niet snel overvragen.

MDP, rapportage assessmentonderzoek

Gestructureerde werkwijze

In the analysis of assignments in the financial economic field, she proceeds in a well-organised, systematic way. She structures the information that she has at her disposal…. A woman with strong qualities with regard to content, with a solid work attitude and a systematic way of working.

BOP Bedrijfspsychologie, rapportage assessmentonderzoek

Cijfermatig inzicht

Het cijfermatig inzicht is hoog in vergelijking met academisch opgeleiden. Dit betekent dat puur cijfermatig redeneren haar weinig moeite en tijd kost.

MDP, rapportage assessmentonderzoek